Met deze hacks til je je administratie naar een hoger niveau

Een stipte administratie brengt voordelen op meerdere bedrijfsvlakken met zich mee. Je geniet van overzicht, maakt gegronde beslissingen en bespaart kosten. Vele ondernemers en medewerkers hopen dan ook de administratie waar mogelijk verder te optimaliseren. Maar, hoe begin je daaraan? Via welke manieren kun je je administratie naar een (nog) hoger niveau brengen? Secretary Academy geeft enkele hacks prijs!

Administratieve software en materialen die het je makkelijker maken

‘Keep it short and simple’, daarvan zijn we overtuigd als het over administratie gaat. Je hoeft je niet in te laden met peperdure snufjes of uitgebreide pakketten. Opteer voor een sterke basissoftware die je administratieve noden vervult en wat groeimarge biedt. SharePoint (van Microsoft), Dropbox en Asana zijn alvast onze favorieten voor een digitaal documentbeheer wat betreft prijs-kwaliteit. 

Ook op je bureau geldt ‘less is more’. Een goede fluostift, postbakjes voor inkomende, te verwerken en verwerkte documenten en classeurs met een duidelijk label volstaan. Tip: houd elkaar op de hoogte van administratieve afspraken. Wordt de post van collega’s die 4/5 werken verzameld in een bakje en niet losjes op hun bureau gelegd? Informeer nieuwe medewerkers over deze flow. Zo blijft de administratie gestroomlijnd verlopen, ook bij afwezigheden of in drukke periodes.

Administratieve opleidingen die je kennis en kunde vergroten

Administratieve processen die je 15, 10 of 5 jaar geleden implementeerde, zijn intussen misschien niet meer even efficiënt. Het is niet nodig om komaf te maken met alles wat je deed om een stipte administratie te realiseren. Wel adviseren we om je knowhow up-to-date te houden zodat je van efficiëntie geniet over de hele lijn.

Door je administratieve kennis uit te breiden, is het eenvoudiger om je huidige methoden kritisch te analyseren en waar nodig administratieve processen en keuzes bij te sturen. Onze Online Secretary Academy bijvoorbeeld is een digitale leerschool die je toelaat video’s te bekijken met praktische tips over administratieve onderwerpen naar keuze. Ervaar je dat er ruimte voor verbetering is binnen timemanagement, digitalisering of planning? Het zijn maar enkele van de administratieve domeinen die we je in een behapbaar filmpje meester maken. 

Lees meer over de Online Secretary Academy >>

Administratieve coaching die je impact van binnenuit vergroot

Je administratie optimaliseren aan de hand van een online aanbod, vereist natuurlijk initiatief, tijd en ruimte van jouw kant. Is dat niet haalbaar of zoek je concreet advies op maat? Dan is de meest rendabele administratieve hack: professionele hulp inschakelen van buitenaf. Een administratieve coach, zoals Secretary Academy founder Katy Vercammen, kan als gastspreker inzoomen op de unieke valkuilen die jouw onderneming ervaart.

Tijdens een kennismaking luisteren we graag uitvoerig naar de noden die er leven, waarna we een gastsessie brengen die toegespitst is op de administratieve uitdagingen van jouw onderneming. Omdat administratie de rode draad is door je zaak die we niet graag loslaten, houden we het niet op een eenmalige interactieve workshop ter plaatse. Dankzij een opvolgmoment na bijvoorbeeld 3 of 6 maanden checken we in en delen we bijkomende administratieve tips. We wouden dat we je in deze blog een toverformule konden geven die je administratie in no time naar een hoger niveau tilt, die bestaat echter niet. Bovenstaande pistes zetten je wel een heel eind op weg, succes!

Zelf je administratie optimaliseren door middel van to the point tips of je een-op-een laten begeleiden door een administratief expert met advies op maat? Neem contact op en ontdek de verschillen en voordelen van beide opties.

Contacteer ons voor meer informatie