Hoe overzichtelijk administratie en informatie presenteren?

Te weinig tijd, te weinig kennis, te logge processen, te weinig budget … Er zijn tal van redenen waarom de administratie soms naar de achtergrond verschuift. Gelukkig zijn er ook talrijke oplossingen om zorgvuldiger en zorgelozer de administratie te voeren. Secretary Academy geeft je in deze blog praktisch advies (en een aankondiging!) richting meer focus, efficiëntie en digitalisering.

Stipt agendabeheer goed voor secure administratie

Gepassioneerd door hun vak richten ondernemers een eigen zaak op, al komt daar natuurlijk altijd een dosisadministratie bij kijken … Van offertes en facturatie, tot communicatie en marketing. Niet eenvoudig om, met een drukbezette agenda, tijd vrij te maken voor taken waar je hart niet ligt. Hoe slaag je erin overzichtelijk administratie en informatie te presenteren als je verschillende bordjes in de lucht moet houden? Zowel voor zaakvoerders als medewerkers knelt het schoentje soms bij timemanagement. Probeer je agenda zelf in handen te nemen in plaats van je agenda te laten bepalen door klanten, collega’s of leveranciers.

Concreet? Sluit iedere werkdag af met het voorbereiden van je volgende dag. Maak dat lijstje niet enkel in je hoofd, maar ook zichtbaar door de dingen die moeten gebeuren in je agenda te blokkeren. Ben je een ochtendtype, plan de (administratieve) taken die 100 % focus vereisen dan aan het begin van de dag; sta je het scherpst aan het einde van de dag voorzie daar dan de complexere to do’s. Door ook je administratie in te plannen, wordt de workload zichtbaar, ben je minder geneigd de dans te ontspringen en ervaar je heel wat voldoening als je de taak daadwerkelijk uitvoert.

Gratis webinar ‘professioneel communiceren’

Team Secretary Academy zit op een goudmijn aan administratieve tips en laat je graag meegenieten van haar tips en tricks. Stip dinsdag 5 september 2023 om 12 uur alvast aan in je agenda, want naast de aftrap van het nieuwe schooljaar vindt dan ook ons webinar ‘professioneel communiceren’ plaats. We delen enkele hands-on tips, want wie heer en meester is over zijn/haar professionele communicatie, gaat in rechte lijn naar een feilloze administratie. Verwacht je aan een toegankelijk inspiratiemoment, gegeven door founder Katy Vercammen, en verlaat de call met nieuwe inzichten die je vlot in de praktijk kunt brengen. 

Secretary Academy goes online …

Schrijf je in voor het gratis webinar

Het webinar is slechts een tipje van de sluier. We zijn in de coulissen bezig met een videoplatform voor iedereen die goesting heeft om de administratie beet te grijpen. Tromgeroffel … In september zwaaien de deuren open van de enige, echte Online Secretary Academy! Een digitale inspiratieomgeving boordevol video’s voor ondernemers, freelancers en medewerkers die handvatten zoeken voor een haalbare, nauwkeurige en digitale administratie. Volg ons op sociale mediaconnecteer met Katy of wees erbij op het webinar en ontvang als eerste toegang tot ons boeiend videomateriaal. Meer grip op administratie, meer rust in je hoofd: daar gaan we samen voor!

Wil je extra informatie ontvangen over het gratis webinar of de Online Secretary Academy? Twijfel je of ze een match zijn met jouw administratieve wensen of functie? Laat gerust van je horen.

Contacteer ons voor meer informatie