Katy Vercammen maakt na 5 jaar Secretary Academy de balans op: “Ik vaar mijn eigen koers, waardoor werken niet als werken aanvoelt!”

Het gaat Secretary Academy voor de wind. Deze zomer mogen we al onze 5de verjaardag vieren. Hoe beleven founder Katy Vercammen en sparringpartner Peter Van Bel deze mijlpaal? Kunnen er enkele businessgeheimen prijsgeven worden? We schuiven aan tafel met de goedlachse oprichtster voor een eerlijke terugblik en praktische ondernemerstips. Read and celebrate away!

Dag Katy! Alweer een jaar Secretary Academy op de teller. Wat doet dat met jou, de 5de verjaardag van je eigen onderneming vieren?

“Ik mag spreken voor zowel Peter, als mezelf: we zijn heel gelukkig en ook wel trots op wat we intussen bereikt hebben. Ondernemen is niet altijd evident. Toch zijn we erin geslaagd onze zaak organisch te laten groeien. Gestart met enkel freelance administratieve ondersteuning en werving en selectie, naar een breder aanbod dat ook een-op-een administratieve coaching op maat van ondernemers en medewerkers omvat. In deze tijden is het niet gemakkelijk een eigen zaak te hebben, dus zijn we best fier dat het ons lukt en blijft lukken. We voelen puur geluk!” (lacht)

Op welke realisaties in het bijzonder ben je trots?

“Is het gek om te zeggen, op alles? Ik merk gewoon dat Secretary Academy mij positieve energie geeft. Het financiële luik van een onderneming runnen, is minder mijn ding maar daarvoor kan ik gelukkig rekenen op Peter. Bedankt Peter! Alles daarnaast doe ik met volle overgave. Ik ben oprecht tevreden met het pad dat ik bewandel en door tussentijds te evalueren, ben ik nog meer gaan appreciëren dat wat ik doe écht mijn passie is. Ik vaar mijn eigen koers, ik doe wat mijn hart sneller doet slaan. Dat maakt dan ook dat werken zelden als werken aanvoelt. Da’s misschien wel een van mijn geheimen. We hanteren nog altijd dezelfde waarden als de dag van de oprichting: eerlijkheid, transparantie, openheid, loyaliteit en een uitmuntende service verlenen. Als je kort bij jezelf blijft, in expertise en in aanpak, dan zit je goed!”

Zijn er zo nog tips uit het veld die je aan concullega’s kunt meegeven?

“Goh, ik heb een tijdje nodig gehad om te beseffen dat je je moet omringen met gelijkgezinden. Dat kunnen andere ondernemers zijn, leveranciers die je ontzorgen of beste vrienden. Nooit genoeg klankborden! Al ontdek je gaandeweg ook dat je nog zoveel toppers naast je mag hebben staan, uiteindelijk moet je het als ondernemer zelf doen. Je staat aan het roer, je neemt de leiding. Dat is een verantwoordelijkheid die niet te onderschatten valt. Maar als je het doet vanuit je hart, dan ben je des te veerkrachtiger en durf je ook je eigen unieke ondernemersroute uit te stippelen. Heel boeiend!”

Een extra kaarsje op de ondernemerstaart is niet alleen een gelegenheid om terug te blikken, ook om vooruit te kijken. Wat heeft de toekomst voor Secretary Academy in petto?

“Als ik dat eens wist hé! (lacht) Nee, ik kan nog niet veel verklappen over onze toekomstplannen. We zijn een extraatje aan het uitwerken, maar het is te vroeg om daarover al iets te vertellen. Wel wil ik blijven doordoen zoals we dat vandaag doen. Ondernemers, medewerkers en kandidaten ondersteunen met veel kennis van administratie en een menselijke aanpak. Meer van hetzelfde de komende 5 jaar, ja, daar teken ik meteen voor.”

Tot slot, hoe ga je deze professionele mijlpaal vieren?

“De laatste week van juni mocht ik genieten van een weekje vakantie in eigen land. Dat is al een serieuze cadeau, dat zullen de ondernemers die meelezen wel weten. Verder staat er een etentje met Peter op de planning. Ik wil ook de gelegenheid aangrijpen om iedereen te bedanken voor hun vertrouwen in Secretary Academy. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe hard ik het waardeer dat ondernemers administratie naar waarde schatten en daarvoor een beroep op ons doen. Fantastisch … Op naar de volgende 5 jaar als het van mij afhangt!”

Kost de administratie voeren jou meer energie dan dat het je geeft? Wil je je administratieve processen naar een efficiënter niveau tillen? Secretary Academy doet niets liever dan de tanden zetten in administratie. 

Contacteer ons voor meer informatie