Secretary Academy en haar achterban: partner en finance talent Peter in de kijker

De drijvende kracht achter Secretary Academy, gespecialiseerd in administratieve ondersteuning, is Katy Vercammen. Al kan de founding lady achter de schermen ook rekenen op versterking. Katy’s partner, Peter Van Bel, legt zich onder meer toe op het financiële luik en de ICT van de onderneming. Hoog tijd om het multitalent in de schijnwerpers te zetten! 

Dag Katy! Jouw partner Peter neemt niet één, maar drie rollen op zich?

“Dat klopt! (lacht) Peter is daar heel bescheiden over, maar hij versterkt mijn zaak inderdaad op drie uiteenlopende vlakken. Ten eerste verleent hij verschillende van onze klanten freelance boekhoudkundige ondersteuning. Hij doet onder meer de btw-aangiftes, beheert de debiteuren en verstuurt de verkoopfacturen. Ten tweede is hij verantwoordelijk voor de financiën binnen Secretary Academy. Dat gaat van timesheets van administratief freelancers controleren, over de omzet opvolgen, tot onze kosten-baten in kaart brengen. Ten derde is hij onze IT’er. Technische vraagstukken schrikken hem niet af. De limieten van Teamleader verleggen, door een stukje te coderen? Peter maakt het waar!”

Is Peter sinds de start van Secretary Academy aan boord?

“Ja. Hij is erbij sinds het begin! Hij heeft jarenlange managementervaring in de maritieme sector verworven en was toen toe aan iets nieuw. Een omgeving als Secretary Academy is klein, wendbaar en innovatief. Zo zijn onze klanten ook stuk voor stuk bereikbare en betrokken bedrijven. Dat is volledig zijn ding! Hoewel hij vandaag iets helemaal anders doet dan in het verleden, twijfel ik er geen moment aan dat hij het graag doet. Finance managen vereist focus en passie voor cijfers en die heeft hij allebei. Hoe hij zich kan amuseren met spreadsheets, formules en tabellen in Excel, dat doen weinigen hem na.”

Wat is de grote kracht van samenwerken met je partner?

“Wij zijn ruim 12 jaar samen en intussen 2 jaar getrouwd. Het onderlinge vertrouwen is daardoor grenzeloos groot. Want toegegeven, je cijfers toevertrouwen aan iemand extern is een grote stap. Bij Peter weet ik dat ze in goede handen zijn. Zonder hem zou Secretary Academy niet staan waar het vandaag staat. Hij heeft geen behoefte aan in de spotlights staan, is rationeel en down-to-earth. Ik kan me wel eens zorgen maken over de toekomst. Terwijl hij in alles een oplossing ziet en zich niet snel uit zijn lood laat slaan. Hoewel je elkaar door en door kent, brengt mijn partner toch steeds een fris perspectief binnen in de zaak. We zien de dingen soms anders, dat zet aan het denken en vormt een grote meerwaarde voor Secretary Academy.”

Hoe zorg je ervoor dat werk en privé gescheiden blijven?

“Ik heb mijn work-lifebalance eigenlijk helemaal aan Peter te danken. In de covidperiode vond ik het heel gewoon om ook ’s avonds en in het weekend te werken. Hij heeft me erop gewezen dat dat geen must is. Ook al zijn we ondernemers, we hebben ook recht op rust. Nu staan mijn weekends weer volop in het teken van ontspanning. Ook ’s avonds in de zetel proberen we de laptops dicht te houden. Al is het logisch dat we ook dan eens sparren over de business, maar dat voelt op zo’n gezellig moment écht niet aan als werken.”

Hoe zie je de toekomst? Wil je op deze manier blijven samenwerken?

“Absoluut! We hebben een zekere bekendheid verworven bij Antwerpse ondernemers, kunnen mooie omzetcijfers voorleggen, werken vlotjes met elkaar samen … Het zou te zot voor woorden zijn om die werkwijze om te gooien. Peter en ik zijn goed op elkaar ingespeeld. Ik kan me niet inbeelden dat er iemand anders de rol van finance manager bij Secretary Academy op zich neemt. Niet omdat ik twijfel aan diens kwaliteiten, integendeel, iedereen heeft zijn sterktes en bijdragen, maar het loopt goed zoals we vandaag samenwerken. Wij vormen met ons tweetjes een echte tandem, die voor mij nog jaren zo mag doorrijden!” 

Ben jij op zoek naar een administratief partner? Een ervaren partij die in de coulissen van je onderneming jouw administratie op punt zet én houdt? Contacteer Secretary Academy vrijblijvend voor een woordje uitleg bij onze administratieve ondersteuning.

Contacteer ons voor meer informatie >>