Secretary Academy verjaart: time to reflect!

1 juli 2022, een mijlpaal voor Secretary Academy

Katy Vercammen maakte in 2014 de switch van Executive Assistant in loondienst naar zelfstandig. Sinds deze inspirerende ommezwaai heeft de administratieve duizendpoot allesbehalve stilgezeten. Vanaf 2018 bouwt ze de brug tussen kmo’s met administratieve noden en gedreven administratieve freelancers. Vandaag, op 1 juli 2022, viert Secretary Academy al haar vierde verjaardag. Tijd voor een feestelijk interview met founder Katy!

Dag Katy! Een eigen zaak oprichten, dat is niet niets. Vanwaar de inspiratie om het ondernemerschap aan te grijpen?

“Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door administratie, want met de juiste administratieve ondersteuning en flows lopen de zaken heel wat vlotter binnen de bedrijfsmuren. Dat merkte ik ook als Executive Assistant bij mijn laatste werkgever. Ik was de rechterhand van de CEO en mijn takenlijstje swingde de pan uit. Verantwoordelijkheid schrikte me niet af, ik hield moeiteloos meerdere bordjes in de lucht. Dat gaf stof tot nadenken: waarom zette ik alles op alles voor andermans zaak? Waarom probeerde ik het niet als zelfstandige? Administratie is mijn absolute sterkte, dus zelfstandig administratief medewerker worden, was nog zo gek niet!”

Je groeide door van zelf enthousiast administratief freelancer zijn, naar minstens even gedreven freelancers plaatsen. Hoe is die evolutie tot stand gekomen? 

“In de beginjaren greep ik de administratieve vraagstukken zelf beet in bedrijven, intussen viert Secretary Academy haar vierde verjaardag. We zetten voluit in op de juiste administratieve freelancer binnen het juiste bedrijf. Die evolutie is er gekomen omdat ik als freelancer met uiteenlopende managers heb mogen samenwerken. Sommige karakters waren een een-op-eenmatch, terwijl met andere profielen samenwerken bij momenten een uitdaging was. Ik heb er ontzettend veel uit geleerd en het helpt me geweldig goed om vandaag de geschikte freelancer te vinden die past binnen de bedrijfscultuur van mijn klanten.”

Je hebt intussen heel wat relevante ervaring gesprokkeld. Zijn er zaken die je vandaag anders aanpakt dan in de beginperiode?

“Er zijn geen zaken die ik vandaag resoluut anders aanpak dan vroeger. Wel valt het me op dat ik meer op mijn strepen durf staan. Als starter ben je blij met ieder project dat jouw kant opkomt. Nu weet ik exact wat aanleunt bij het DNA van Secretary Academy. We werken planmatig, precies en met een positieve mindset. Dankzij de praktijkervaring weet ik ook wat niet bij onze core business past. Nog een voorbeeld waar ik aan denk: mijn communicatielijnen zijn misschien wat korter geworden. Het bedrijfswezen gaat hard en ik besef dat CEO’s en andere managers weinig tijd hebben. Transparant en to-the-point communiceren, werpt zijn vruchten af.”

Wat zijn de grootste troeven van je eigen baas zijn?

“Mijn eigen agenda beheren is zalig! Ik stel de prioriteiten en dat doet deugd. Want de projecten waarvoor ik me engageer passen 100 % bij Secretary Academy. Doordat ik ondernemer ben, kan ik ook waar nodig ontspanning inplannen. Dat klinkt misschien gek, maar als je het inplant, tank je heel wat energie en kan je verder werken met een sprankelende blik. ’s Namiddags even gaan zwemmen of lopen? Yes, please! Sport is mijn sleutel naar een ideale work-lifebalans.”

Tot slot, kun je – als verjaardagscadeautje – de ondernemers die meelezen, trakteren op een ultieme tip?

“Mag die drieledig zijn? (lacht) Ik zou aanbevelen om heel dicht bij jezelf te blijven en keuzes te maken die passen bij jouw persoonlijkheid. Als je dingen doet die je graag doet, dan voelt je business runnen als puur plezier aan en nooit als een verplichting. Doe geen dingen omdat ze hip & happening zijn of plots een gat in de markt blijken. Hak liever businessknopen door, door je eigen koers te varen. Daarnaast is een sterk netwerk goud waard. Dat gaat van een boekhouder en advocaat, over bevriende ondernemers, tot vrienden en familie. Of ze nu paraat staan met pasklare oplossingen of een luisterend oor, zo voel je dat je niet alleen staat in het ondernemerschap en dat doet ontzettend deugd. Neem het van mij aan!”

Jouw administratie uitbesteden aan een partner die denkt in oplossingen, tijdswinst en toekomst? Sparren met Katy over een partnership op lange termijn? Neem vrijblijvend contact op en ontvang info op maat van jouw vraag.

Contacteer ons voor meer informatie >>