“Ik wil meer vrije tijd!”

Veel van onze klanten geven aan te hebben gekozen voor vrijheid, toen de onderneming werd opgestart. Je kunt werken wanneer en waar je wil. Echter, de realiteit ziet er vaak anders uit. Het is hard werken en vrije tijd moet echt worden vrijgehouden in de agenda. Vrije tijd is niet vanzelfsprekend als je een onderneming hebt. Hoe kan je deze tijd dan toch creëren?

Wat is je ideale werkweek?

Je kunt als ondernemer altijd blijven werken, want er is altijd wel iets te doen. Als ondernemer sta je zoveel mogelijk AAN, maar het is de kunst om ook ruimte vrij te maken voor jezelf. Als je hebt gekozen voor de vrijheid, ruimte en vrije tijd van het ondernemerschap dan is het goed om weer even terug te gaan naar de basis. Hoe ziet je ideale werkweek eruit? Hoeveel uren wil je werken en hoe pakt dit in de werkelijkheid uit? Neem je urenregistratie erbij en kijk waar er kansen liggen. Door kritisch te zijn naar je eigen werkwijze en tijd, kan er veel winst in de vorm van tijd worden behaald.

Blok vrije tijd in je agenda!

Het klinkt minder spontaan dan je misschien zou willen, maar wat moet dat moet: als vrije tijd niet vanzelf tot stand kan komen, dan plan je deze best in je agenda. Heb je een moment voor jezelf? Pak dan niet uit automatisme de laptop erbij om te gaan werken, maar creëer de rust. Benut de tijd; het werk loopt vast niet weg hoor. Door te ontspannen, kan je weer met een frisse blik en nieuwe inzichten naar je werk kijken. Zo bevorder je niet alleen de productiviteit maar ook de kwaliteit van je werkzaamheden.

Stop de nuttigheidsverslaving!

Een valkuil van onze prestatie gerichte maatschappij is dat we continu het gevoel hebben nuttig te moeten zijn. Daar kleven de nodige voor- en nadelen aan. Voor het werk is het prettig, want op deze manier verplaatsen we bergen werk, maar doordat we non-stop bezig zijn neemt onze concentratieboog wel af. We zijn verslaafd aan het doen van nuttige dingen, waardoor we steeds de vrije tijd die ontstaat invulling geven. Zet jezelf eens in de agenda met als activiteit: niks. Niksen is ook een werkwoord. Geniet ervan en pak die tijd!

Roep hulp in bij je administratieve wirwar!

Heel wat ondernemers kunnen best wel wat administratieve hulp gebruiken. Een degelijke administratieve freelancer of vaste medewerker is dé oplossing voor elke zaakvoerder die tijd tekort komt en snakt naar wat adem… Administratieve hulp is ideaal voor wie een aangenamer leven wil, een betere work-life balans zoekt en terug plezier wil vinden in het zelfstandig zijn. 

Katy – Secretary Academy

Wil je hier verder over sparren? Maak nu een afspraak! 
Bel ons op +32 (0)490 64 50 12 of mail ons voor jouw gratis kennismakingsgesprek!