Wie is de vrouw achter het succesverhaal van Secretary Academy?

Maak kennis met Katy Vercammen: de stuwende kracht achter Secretary Academy!

Meet Katy Vercammen, founder van Secretary Academy. Haar administratieve business richt zich erop CEO’s meer ademruimte te geven, via tijdelijke freelance support, efficiënte werkmethodes, … Katy gaat 100 % voor een perfect eindresultaat. Hoe de Antwerpse onderneemster hierin slaagt? Dankzij haar team van freelance administratieve werknemers, jarenlange expertise in het werkveld en een gezonde mindset! Lees verder en kom alles over Katy te weten.

Het begin van het succesverhaal

Katy Vercammen: “Tijdens mijn jarenlange carrière als directieassistente, viel mij het gebrek aan administratieve ondersteuning voor ondernemingen op. Omdat mijn werkervaring in de ondernemerswereld administratieve taken tot mijn expertise had gemaakt, besloot ik in 2018 in te spelen op deze nood. Zo werd Secretary Academy bijna vier jaar geleden geboren. Sindsdien zet ik mijn knowhow in om zaakvoerders van hun administratieve taken te ontzorgen, zodat ze zich optimaal kunnen focussen op hun kernactiviteiten.”

“Zelf heb ik altijd gewerkt als administratieve werknemer in loondienst en leg dus de nodige ervaring in de weegschaal. Zo heb ik na mijn studie in verschillende hotels gewerkt in Amerika, Frankrijk en Zwitserland. Steeds als administratieve ondersteuning van de manager. Deze internationale kennis heb ik nadien meegenomen naar België, waar ik deze functie ben blijven uitoefenen. De verschillende boeiende ondernemingen waar ik mee in contact ben gekomen, hebben ertoe geleid dat ik mijn administratieve knowhow verder kon optimaliseren. Het resultaat? Secretary Academy dat Antwerpse firma’s van zorgeloze administratie voorziet! Vandaag bestaat mijn team uit twaalf uitstekende freelance administratieve medewerkers én mijn man. Hij houdt zich bezig met de financiële kant van de zaak. We kennen perfect elkaars sterktes en hierdoor kunnen we gericht werken. Efficiëntie voorop, love it!”

Een vrouw met een missie

“Ik heb maar één doel voor ogen: de nood aan administratieve ondersteuning doeltreffend opvangen en invullen. Wederzijdse transparantie vind ik hierbij erg belangrijk. Bij Secretary Academy gaan we altijd tot het uiterste. Een duidelijke communicatie is voor onze freelance administratieve medewerkers key om bedrijven zo snel mogelijk tijd én geld te besparen. Anderzijds leef ik volgens het ‘een woord is een woord’-principe en zal ik mij altijd aan gemaakte afspraken en deadlines houden. Het is essentieel dat onze klanten te allen tijde op ons kunnen rekenen. De allround expertises van Secretary Academy, staan ons toe ondernemingen op verschillende niveaus te ondersteunen. Van agendabeheer, naar digitalisering en structurering, over facturatiebeheer, tot campagnevoering: geen administratieve taak is ons te veel.”

“Om onze klanten zo goed mogelijk te ontzorgen, houden we een vinger aan de pols van trends en tendensen binnen administratie. We doorspitten vakbladen, op zoek naar relevante tips en tricks, en sparren met collega’s van andere bedrijven over hoofdvragen zoals ‘Wat speelt er binnen de administratieve wereld?’ en ‘Waar is er nood aan?’. Secretary Academy luistert naar de vragen van haar klanten en werkt een administratieve oplossing op maat uit.”

A secretary in time saves nine

“Naast ondernemersvrouw, ben ik ook een gedreven triatlonatlete. Ik geloof dan ook heel erg in de complementaire kracht van het mentale en het fysieke welzijn. Zo heeft mijn sport mij al veel nieuwe, verfrissende businessideeën opgeleverd. Het doorzettingsvermogen dat mij tijdens het sporten in staat stelt mijn eigen grenzen te verleggen, neem ik mee naar de dienstverlening aan mijn klanten. In beide werelden ben ik erop gebeten mij altijd volledig te geven en keer op keer te streven naar het best mogelijke eindresultaat. Hierbij zijn een goede voorbereiding en verantwoordelijkheidszin alles. Je zal mij nooit half voorbereid in een project weten te stappen.” 

“De perfecte anekdote om mee af te sluiten? Toen ik nog in loondienst werkte, inspireerde ik de CEO om te gaan sporten. Ik verwees hem door naar een sportcentrum, zodat hij aan de hand van cardiologische onderzoeken een schema op maat kon krijgen. Na amper een minuut op de loopband, stootten de onderzoekers op een hartafwijking en stopten ze de fysieke testen. Enige tijd later onderging mijn baas een openhartoperatie. Na afloop prees hij zich gelukkig met de voorzichtigheid die ik aan de dag had gebracht. Zijn woorden “Een goede secretaresse, redt levens, Katy”, zullen mij altijd bijblijven.”

Zie je door het bos de bomen niet meer en heeft jouw onderneming nood aan administratieve ondersteuning? Ga voor een succesformule en doe een beroep op een freelance administratieve werknemer van Secretary Academy!